9.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Elevii și studenții pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la cea de-a XVII-a ediție a concursului național iTEC

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) organizează cea de-a XVII-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 30 martie – 7 aprilie 2024. iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Structura competiției cuprinde probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică) și o probă scurtă de Algoritmică ce este divizată în 2 etape.
Proba de Algoritmică cuprinde:
 Etapa 1 Algoritmică (30.03.2024) este online și este destinată elevilor și studenților.
 Etapa 2 Algoritmică (06.04.2024) se desfășoară fizic, în Timișoara, destinată elevilor.
Cei premiați pot beneficia de facilități la admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara, inclusiv admiterea fără examen. Totodată, această probă se află în calendarul regional MEN și este în parteneriat cu inspectoratele școlare județene.
Probele lungi de tip hackathon ale acestei ediții sunt Game Development, Cybersecurity, Web Development și Mobile Development, ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 5-7 aprilie 2024.
Pe durata concursului, participanții vor avea parte și de workshopuri specifice care îi vor ajuta atât în cadrul competiției, cât și pe viitor.

Scopul proiectului este acela de a crea un cadru ideal de competiţie la nivel naţional, oferind şansa de a concura cu elevi şi studenţi din toată ţara în vederea obţinerii atât unei diplome recunoscute la nivel naţional, cât şi unui premiu material.
De asemenea, concursul este un mediu propice dezvoltării competenţelor existente şi acumulării de noi cunoştinţe, având acces la opinia unor specialişti în domeniu. Nu în ulimul rând, iTEC oferă tinerilor şansa de a interacţiona direct cu companiile din sfera IT prin reprezentanţii acestora în cadrul competiţiei, dar şi cu alţi entuziaşti ai domeniului.
Înscrierea participanților a început deja pe site-ul iTEC ( https://itec.ro/ ), și va continua până la data de 23 martie 2024.
Informații suplimentare se găsesc pe site-ul proiectului , pagina de Facebook și contul de Instagram.
Pentru mai multe detalii: Murariu Raluca-Maria – coordonator proiect „iTEC” (raluca.murariu@ligaac.ro)

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :