Elevii olimpici din Timiș au nevoie de centre regionale de pregătire. Cum îi pot ajuta foști olimpici

125

Rezultate excepționale obținute de elevii din județul Timiș care s-au pregătit în cadrul centrului de performanță „Hai la Olimpiadă” din Timișoara. Doar în acest an, elevii s-au întors de la olimpiadele naționale cu două medalii de aur, trei de argint și zece de bronz.

Ieri, reprezentanți ai mediului de afaceri, profesori și elevi au dezbătut nevoile cadrelor didactice și ale elevilor, la Timișoara. De asemenea, au fost prezentate și o serie de concluzii care vor sta la baza unei strategii de dezvoltare a programului educațional „Hai la Olimpiadă!”.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că este nevoie pentru ca elevii din România să obțină rezultate remarcabile la olimpiade de organizarea de tabere de pregătire pentru copiii cu note bune, implicarea unor profesori din străinătate în pregătirea elevilor performanți, dar și realizarea și finanțarea unor centre regionale de performanță, în cadrul cărora elevii pasionați se pot pregăti lunar.

Totodată, ar mai fi nevoie și de creșterea investițiilor în dotări de laborator, investiții în pregătirea profesională a profesorilor, realizarea unei rețele electronice între elevi și profesori, implicarea foștilor olimpici internaționali în pregătirea elevilor performanți și realizarea unor competiții școlare interjudețene cu scopul stimulării spiritului de competiție.

LĂSAȚI UN MESAJ