Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi simularea evaluării naţionale la limba română

145
elevi

Elevii tuturor claselor a VIII-a încep astăzi simularea evaluării naţionale, prima probă fiind cea la limba şi literatura română.

Rezultatele pe care le vor obţine elevii la simulări vor fi analizate la nivelul fiecarei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinte cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi au obţinut medii peste 5.

În 23 februarie, simularea continuă cu proba la matematică, iar în 24 februarie cu cea la limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care urmează cursurile gimnaziale în limba maternă.

LĂSAȚI UN MESAJ