Elevii de 10 din Timiș, premiați de ziua județului. Aura Danielescu: ,,Ar trebui un mai mare efort să-i întoarcem de la granițe”. VIDEO

2163

Astăzi 28 iulie, chiar de ziua oficială a județului Timiș, a avut loc ședinta extraordinară a Consiliului Județean. Unul din punctele emoționante de pe ordinea de zi a fost cel de a aduce o recunoaștere efortului depus de elevii cei mai merituoși din județ.

Este vorba de opt elevi ce au terminat cu media generală maximă la examenele de încheiere a ciclului de învățământ. Șase din ei sunt proaspeți deținători ai diplomelor de bacalaureat, iar doi au absolvit examenul de terminare a clasei a opta cu note de 10.

Inspectorul școlar general, Aura Danielescu, vizibil emoționată, a fost foarte mândră de realizările elevilor, dorindu-le succes în orice carieră viitoare pe care o vor alege. Dar, în același timp, este destul de îngrijorată de un fenomen specific elevilor dotați. Cei mai mulți din ei sunt în vizorul universităților străine care le oferă condiții deosebite. Din păcate însă, puțini din cei care pleaca la studii peste hotare mai sunt dispuși să se întoarcă în țară să-și fructifice experiența căpătată. Ar trebui un mai mare efort al autorităților de la toate nivelurile pentru a reuși „să-i întoarcem de la granițe”, spune Aura Danielescu.

Președintele CJT, Călin Dobra, a făcut premierea celor patru elevi prezenți, felicitându-i în numele consiliului. Pe lângă diplomele de onoare, tinerii au primit și câte o tabletă electronică performantă pentru a-i ajuta și la studiu. Dobra a promis că va continua să sprijine învățământul timișean, cu fonduri de la CJ, care vor fi și mai substanțiale, în timp.

Pentru aplecarea conștiincioasă asupra cărților, trebuie menționați acești tineri:
Cristian Paul Rusu de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Alexandra Nesici, Eric Silviu Criste, Tudor Morariu-Brânzei și Larissa Purtator, cu toții de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau. Se pare că nu fără motiv, de la acestă ultimă școală menționată, au plecat în lume doi laureați ai prestigiosului premiu Nobel. Este până acum un caz unic în istoria invățământului românesc.

Pe lânga cei enumerați, o elevă eminentă a fost și Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Național Bănățean, care a terminat tot cu nota zece.

Ioana Lisandra Drăgănescu, de la liceul Grigore Moisil și Ștefan Alexandru Jura, de la Colegiul Național Bănățean au luat cu nota 10 examenul evaluarea națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.