Elementele Nopţii, de Ora Pământului în Timişoara

453

Timişorenii sunt aşteptaţi, ca în fiecare primăvară, să serbeze Ora Pământului. Sâmbătă, 19 martie, autorităţile locale au pregătit un spectacol cu foc, muzică şi lumini în aer liber. Elementele Nopţii pot fi urmărite în Piaţa Libertăţii, de la ora 20:30.

„Noua piaţă de evenimente a Timişoarei va găzdui un spectacol de foc, lumină şi muzică live, prezentat de Amaris Agni, artiştii focului şi trupa Peregrinii, menestrelii cetăţii. Show-ul Aetheris-Elementele Nopţii, prezentat de tinerii artişti timişoreni anul trecut, cu prilejul Festivalului Baroc, revine acum cu o nouă ediţie ce marchează “Ora Pământului”, în seara de 19 martie”, transmite Primăria Timişoara.

Anul acesta, evenimentele stau sub motto-ul „Dăruieşte naturii din energia ta”. Scopul manifestării „Ora Pământului” este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor faţă de adoptarea unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice, resurse neregenerabile şi epuizabile.

Timişoara sărbătoreşte Ora pământului (Earth Hour) alături de alte 7.000 de oraşe din lume, iar în 2013 urbea de pe Bega a fost declarată „Oraşul Earth Hour”.

LĂSAȚI UN MESAJ