24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Elementele de care ai nevoie pentru a avea o baie modernă

Baia este acest spațiu al casei tale în care îți aduni gândurile, unde îți vin cele mai bune idei sau unde te simți ca un adevărat câtăreț de operă chiar sub duș. Este ultimul loc în care mergi înainte să te culci, așa că trebuie să fie organizat, luminat și dotat așa cum trebuie.

Imaginează-ți cum ar fi să intri într-o baie mică și întunecată. Normal că nu te-ai simți tocmai bine și ai avea constant o stare de disconfort. Sau cum te-ai simți dacă baia ta ar mirosi a igrasie și ar fi mereu una er închis? Saaau să calci pe gresia rece în miezul nopții atunci când mergi la toaletă? Probabil că ai trecut prin situații similare și nu știai exact ce îi trebuie băii tale pentru a te simți mult mai confortabil.

Așa că, în acest articol vom discuta despre câteva elemente esențiale pentru o baie modernă. Pentru că, baia mai este cunoscută și sub numele de „sala tronului”, trebuie să te simți ca un adevărat rege în această încăpere. Astfel, uite căror elemente din baie trebuie să acorzi mai multă atenție:

Ventilatorul de baie

Ventilatoarele de baie sunt niște dispozitive concepute pentru a asigura un flux constant de aer proaspăt în interiorul băii tale. Deși sunt extrem de utile pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și a umidității, probabil că te întrebi dacă se merită să găurești peretele pentru a instala un ventilator baie.

Desigur, poți să faci ce dorești și să nu instalezi un ventilator pentru baie, dar acest lucru s-ar putea să te coste mai mult în viitor. Gândește-te un pic la numărul de dușuri pe care le faci și la cum toată acea umiditate va afecta direct pereții și tavnul. Prin urmare, ideea de a avea un ventilator de baie nu mai pare atât de rea, ci mai sună ca o investiție pe care o faci pe termen lung. Mai ales că instalarea și utilizarea unui ventilator de baie nu e deloc complicată. Îl poți conecta direct la întrerupătorul pentru lumină și așa, atunci când o să aprinzi lumina se va deschide automat și ventilatorul.

Un aspect important pe care să îl ai în vedere atunci când alegi un ventilator de baie este nivelul de zgomot produs de acesta. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un model care să fie cât mai silențios, dar să ai grijă să fie și destul de puternic, astfel încât să își facă treaba așa cum trebuie.

Caloriferul de baie

Caloriferul este un alt element esențial pentru a-ți crește confortul băii tale. Acesta are rolul de a încălzi încăperea și uneori este folosit și pentru a usca diverse articole de îmbrăcăminte. Totuși, ai grijă unde îl montezi. Cea mai bună poziție ar fi sub fereastră sau pe peretele opus acestora. De ce? Pentru a preveni formarea condensului pe geamuri. Și, dacă nu știi mai nimic despre calorifere și ce să alegi, în baie nu ai nevoie de unul mare, ci de unul care să reziste la umiditate, așa că cel mai bine orientează-te către unul confecționat din aluminiu.

Căzile și cabinele de duș

Căzile și cabinele de duș sunt elemente indispensabile dintr-o baie modernă. Cada de baie și cabina de duș sunt pentru baie, ceea ce sunt canapeaua și fotoliul pentru sufragerie sau frigiderul pentru bucătărie. Cu alte cuvinte sunt indispensabile și baia nu se poate numi baie fără acestea două.

 

Poți opta pentru o cadă de baie atunci când ai destul spațiu la dispoziție, dar apreciezi și momentele de relaxare, cum ar fi o baie lungă cu spumă sau săruri aromate. Totuși, ai grijă ca aceste băi lungi să nu devină o obișnuință pentru că o să ai un consum mare de apă.

Pe de altă parte, poți opta pentru o cabină de duș atunci când ai un spațiu limitat în baie, dar tot vrei să beneficiezi de confort și funcționalitate. Este o alegere practică și eficientă pentru a maximiza fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție în baie.

 

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :