Eforturile UPT-ului și ale Druckeriei meritau mai mult. „Băieții în ghete” au rămas datori

346

Într-o ediție a eșalonului secund organizată în premieră în serie unică, misiunea lui ASU Politehnica nu era simplă. Era nou-promovată, ba mai mult, se afla la a doua promovare consecutivă.

Seria a fost însă de o calitate cu totul îndoielnică, și de aceea ASU Poli putea spera la mult mai mult. După 28 de etape, alb-violeții de pe Știința sunt pe locul 15, ultimul deasupra liniei care duce către Liga a III-a.

Problema retrogradării nu se mai pune, sunt opt puncte avans față de CS Metalul Reșița, echipa-hibrid cu terenul propriu în Ilfov, în condițiile în care celelalte locuri care vor cădea se știu de mult. Rm. Vâlcea, Tărlungeni, Pâncota, Berceni, toate retrase sau excluse.

Însă eforturile UPT-ului și ale Druckeriei meritau mai mult. A fost asigurată stabilitatea financiară, ceea ce nu e deloc puțin. Sigur că salariile nu sunt mari, dar multe alte cluburi, situate superior, se zbat în criză. Sigur că lotul nu e grozav, dar alte echipe au loturi mai slabe și sunt clasate mai sus.

Acest sezon, de la care ASU Poli nu mai are ce-aștepta, va trece și va veni, logic, un altul. Atunci, având deja această experiență a primului sezon de B, „băieții în ghete” trebuie să își propună mult mai mult.

De ce nu, chiar promovarea. Da, în Liga I.

P.S. Vineri, de la ora 17, în Vinerea Mare, la ora când la biserică va fi Prohodul Domnului, ASU Poli primește vizita celebrei echipe CS Afumați. Fotbalul românesc a ajuns o bătaie de joc. Această comedie ar trebui să înceteze și federația să înceapă a pune ordine în lucruri. Nu, nu e vina Afumațiului că o comună poate ce nu pot orașe reședințe de județe. Dar e și vina federației că se desființează pe capete grupări istorice, de tradiție și cu palmares.

1 COMENTARIU

  1. Tavi fi realist.Vineri POLI a facut sarbatorile fericite prin victoria muncita.Daca ar fi fost banii de care a beneficiat recasul anul viitor am fi fost in liga 1 cu o constructie sanatoasa si cu teluri de cupe europene realiste!

LĂSAȚI UN MESAJ