Educatoare acuzată că doarme în timpul programului, la o grădiniță din Timișoara!

10184
gradinita

O sesizare depusă de mama unui băiețel din Timișoara, la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a iscat un adevărat scandal.

Potrivit unei anchete a radiotimisoara.ro, o educatoare de la Grădinița Waldorf este acuzată că doarme în timpul programului.

Mama copilului spune în sesizarea sa că a fost nevoită să îşi retragă copilul de la Waldorf din cauza uneia dintre educatoare, care doarme în timpul programului. Concret, mama băieţelului a reclamat faptul că educatoarea doarme în timpul programului de somn al copiilor, iar fiul ei, de teamă să nu o trezească pe educatoare, urinează în pat.

Mama băieţelului a declarat că în situaţia fiului său sunt şi alţi copii cărora le-ar fi teamă să se ceară la toaletă pentru a nu o trezi pe educatoare. Potrivit inspectorului Şcolar General al judeţului Timiş, Aura Danielescu, cazul a fost dat în lucru.

“Urmează ca această faptă, care este o prezumată faptă, deocamdată noi nu ştim dacă se verifică, nu putem acţiona în a aduce acuze până nu verificăm toate aspectele. Petiţia, aşa cum este şi firesc, a fost repartizată inspectorului de specialitate, colegei mele care se ocupă de învăţământul preşcolar, respectiv inspectorului de sector care are în subordine unitatea de învăţământ Waldorf. Nu ştiu în ce măsură putem demonstra că ceea ce spubne petiţionarul aşa şi este. Nu s-a mai întâmplat să primim o asftel de petiţie, nu am fost sesizaţi că doarme un coleg sau o colegă în timpul activităţii la grupă sau la clasă”, spune Aura Danielescu, pentru radiotimisoara.ro.

Lia Istin, directorul Liceului Waldorf, în cadrul căruia funcţionează şi grădiniţa, a declarat că imediat după depunerea plângerii a organizat o întâlnire cu părinţii.

“Bineînţeles că noi, în seara respectivă, ne-am şi întâlnit cu părinţii pentru că mi s-a părut că trebuie de urgenţă să analizez situaţia respectivă şi s-a dovedit că a fost un caz izolat, deci singurul copil care a păţit asta. E un lucru normal, la urma urmei, e un copil de 5 – 6 ani care a făcut pipi în pat. Se întâmpla doar joia, probabil joia era un moment mai special pentru el. Nu cunosc chiar amănuntele respective. Nimeni nu a mai semnalat, întrebaţi pe fiecare în prezenţa mea, a doamnei director adjunct, a educatoarelor, bineînţeles şi a părinţilor”, spune directorul Liceului Waldorf.

Lia Istin a mai declarat că la nivelul unităţii de învăţământ s-a constituit o comisie disciplinară care va cerceta situaţia şi se va întocmi un raport care va fi transmis părinţilor şi Inspectoratului Şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ