Durere fără margini pentru părinții unei fete. S-a dus până la magazin și a fost ucisă pe trecerea de pietoni

4361

Luni seară, pe DJ 203K, la Focșănei, județul Buzău, Alexia a mers să cumpere un suc. Când se îndrepta spre casă, a ales să traverseze regulamentar, pe trecerea de pietoni, doar că în ziua de astăzi, a trece pe zebră poate fi un gest mortal. Fetița a fost izbită de un tânăr de 29 ani care se afla la volanul unei mașini.

Pe camerele de supraveghere, se vede că fetița nu a avut nicio șansă. Alexia a fost transportată de urgenţă la spital. Medicii făcut ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, dar a fost prea târziu.

Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră vorvește despre educaţia rutieră din şcolile din România. „În anii ’70, ’80, la nivel naţional, educaţia rutieră era predată ca şi materie de studiu în şcolile din România. Ulterior, această materie a căpătat statutul de materie alternativă. Din păcate, doar profesorii inimoşi, doar cadrele didactice care au înţeles importanţa educaţiei rutiere au mai insistat pe acest capitol. Ulterior, legislaţia a venit să prevadă obligativitatea desfăşurării unei ore de educaţie rutieră săptămânal. Din păcate, odată cu schimbarea legii învăţământului, această materie a trecut în zona de pregătire aplicativă, atunci nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă, ci s-a spus că este suficient sfatul învăţătorului sau al dirigintelui dat în 5-10”, a spus Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ