Durere fără margini la înmormântarea copilului găsit spânzurat. De ce nu au venit la ceremonie părinții și frații săi

2168

Copilul găsit spânzurat de ușa băii de la Centrul de plasament de la Zăgujeni a fost condus pe ultimul drum de bunicul său și de vecin. Cu toții au pus mână de la mână și au strâns bani pentru înmormântarea lui Adelin Stoica. Mama băiatului este în Italia, iar tatăl său a fost arestat pentru că a fost prins la furat într-o biserică în peninsulă. Nici unul nu a fost prezent la înmormântarea fiului lor.

Din păcate, nici frații lui Adelin nu au participat la înmormântare fiindcă nu au fost lăsați de conducerea Centrului de plasament să plece de acolo. Cei trei au fost aduși totuși la Bocșa vineri dupămasa și după o vizită de un sfert de oră, au fost duși înapoi la Zăgujeni. Rudele spun că în permanență copiii au fost flancați de către două angajate ale Centrului și că nu au fost lăsați să vorbească cu rudele și ceilalți membrii ai familiei. În momentul în care cei mici au fost întrebați despre viața lor la Zăgujeni, angajatele au luat copiii și au plecat din Bocșa.

Adelin a fost condus pe ultimul drum de către bunici, mătuși, unchi, verișori și vecinii din bloc. Copilul a plecat la doar 13 ani spre alte lumi mai bune. Cu oameni mai buni. A plecat în fruntea unui cortegiu funerar simplu, format din oameni săraci și necăjiți așa cum a fost și el.

Sursa: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ