După succesul serialului „Cernobîl”, Rusia face propria versiune

77
Versiunea rusească este bazată pe teoria conspirației conform căreia CIA a provocat dezastrul nuclear din Ucraina.

Craig Mazin, omul din spatele excelentei miniserii „Cernobîl”, a petrecut ani de zile documentându-se, pentru a se asigura că fiecare detaliu al poveștii este corect.

De la alegerea actorilor și până la decoruri, Mazin a construit o lume care reflectă meticulos realitatea anilor 80. Cu toate acestea, Rusia nu este mulțumită de felul în care au fost relatate faptele, astfel că face propria versiune de serial, despre dezastrul de la Cernobîl.

Săptămâna aceasta, Moscow Times a anunțat că mai multe publicații ale Kremlinului au criticat show-ul american, numindu-l „o caricatură”, și că NTV, un post de televiziune susținut de stat, plănuiește să facă propriul film despre Cernobîl.

Alexei Muradov, regizorul filmului despre Cernobîl – versiunea rusească, a declarat pentru Moscow Times că povestea este bazată pe teoria conspirației conform căreia „americanii s-au infiltrat în centrala nucleară de la Cernobîl și au provocat explozia”.

”Sunt mulți istorici care recunosc că, în ziua exploziei, un agent al serviciilor secrete inamice era acolo”, a continuat Muradov, conform sursei citate mai sus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ