După o sesiune de admitere de succes, Universitatea de Vest din Timișoara așteaptă noi candidați în această toamnă

46

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a reușit să atragă, și în prima sesiune de admitere din 2023, un număr considerabil de aspiranți la studii universitare, dornici să devină studenți UVT. În prima etapă a admiterii, cele 11 facultăți din cadrul UVT au stârnit interesul a peste 7500 de candidați la ciclul de studii universitare de licență și peste 2100 de candidați la ciclul de studii universitare de masterat, în creștere față de anul anterior.

Pentru că se dorește atragerea către UVT cei mai buni tineri, pentru al doilea an consecutiv, procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare de licență și de masterat ofertat de UVT a presupus susținerea unei probe de admitere: fie pentru testarea cunoștințelor / aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Astfel, în urma acestui proces de selecție competitiv, UVT a înmatriculat cu 4,5% mai mulți studenți decât în aceeași etapă a anului universitar anterior la ciclul de studii universitare de licență, și cu 16,8% mai mulți studenți la ciclul de studii universitare de masterat.

De asemenea, UVT a trimis invitații cu oferte de studii personalizate absolvenților de studii liceale care au obținut rezultate deosebite în perioada studiilor, fie că au promovat examenul de bacalaureat cu nota 10, fie că au obținut statutul de șefi de promoție sau au obținut distincții la olimpiade naționale și internaționale. Ne bucurăm că peste 70 de candidați cu astfel de performanțe au ales ca din toamna acestui an să-și continue parcursul academic în cadrul universității noastre.

Cele mai „căutate” programe de studii universitare de licență în acest an, în prima etapă a admiterii, prin raportare atât la numărul de locuri finanțate de la bugetul de stat, cât și la capacitatea de școlarizare, au fost:

Psihologie (8,02 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,12 candidați / loc),
Informatică economică (5,42 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 1,63 candidați / loc) și
Informatică (4,22 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,26 candidați / loc).
Totodată, unele dintre programele de studii nou înființate au atras un număr considerabil de candidați:
Limba și literatura engleză – Limbi și literaturi moderne (rusă/sârbă/japoneză) (4,71 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat),
Drept european și internațional (2,50 candidați / loc).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Subliniem deseori că UVT nu este nici cea mai mare și nici cea mai veche universitate din România, în schimb este cea mai dinamică. Un fapt dovedit și prin oferta de programe de studii de licență și cea de studii universitare de masterat, care este în dezvoltare permanentă la UVT. Am intrat în sesiunea de admitere de vară cu 171 de programe, dintre care 11 programe de studii au fost propuse în premieră (6 de licență și 5 de masterat), iar în sesiunea de admitere din septembrie, acestora li se vor adăugadouă noi programe de studii universitare de licență, din domenii de interes pentru viitorii studenți: Științe aplicate în criminalistică (program unic la nivel național) și Inteligență artificială (în limba engleză), cât și douănoi programe de studii universitare de masterat, din domeniile Arte vizuale – Game art (în limba engleză) și Artă eclezială și restaurare. Îi așteptăm așteptăm la UVT pe toți cei care caută dezoltarea personală și profilarea unui viitor profesional promițător, aici își pot extinde potențialul și își pot actualiza cea mai bună versiune a lor.”

Lista locurilor disponibile pentru candidații care vor alege să opteze pentru un program de studii universitare din cadrul UVT, în sesiunea de admitere din luna septembrie, poate fi accesată aici: https://admitere.uvt.ro/procesul-de-admitere/locuri-disponibile/.

Candidații pot depune dosare pe platforma admiterii online pentru sesiunea a doua a procesului de admitere începând cu data de 17 august 2023, ora 12.

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește?

Accesează platforma YTM!

UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online, având o durată de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, completând ACEST FORMULAR. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

Despre admiterea 2023 la UVT:

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu această toamnă, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României, creează-ți acum dosarul pe platforma de admitere online!
Toate informațiile despre procesul de admitere și oportunitățile pe care UVT le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili AICI.
La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, fie pentru testarea cunoștințelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.