După ger revin ninsorile, mai ales în vestul țării! Avertisment de la meteo

548

Noaptea trecută a fost cea mai rece de când a început această iarnă. S-au înregistrat temperaturi de – 23 de grade la Sibiu și – 22 de grade la Târgu Lăpuş, un record pentru data aceasta. Meteorologii anunţă că temperaturile încep să crească, zilele următoare, dar revin ninsorile.

Potrivit specialiștilor ANM, în zilele ce urmează vremea se mai mai încălzeşte, temperaturile mai cresc, dar revin ninsorile. Încă din noaptea ce urmează, în partea de vest şi nord-vest vor fi ninsori moderate cantitativ.

„Va fi un strat nou de zăpadă. În Crişana, stratul ar putea atinge 5-10 cm, poate chiar mai mult în munţii Apuseni. De miercuri seară, ninsorile vor fi de interes pentru partea sudică, centrală şi estică a ţării.

Până vineri aşteptăm ninsori pe suprafeţe destul de extinse, iar stratul de zăpadă nou depus poate fi consistent în Moldova sau în Muntenia. În Dobrogea vorbim şi despre ploi sau lapoviţă astfel încât există riscul formării de polei”, a declarat pentru observator.tv, Mihăiţă Huştiu, meteorolog ANM.

Specialistul atenţionează și că vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ