După caniculă, vin furtunile. Anunțul meteorologilor

3899

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de furtuni valabilă pentru întreaga țară. Acesta intră în vigoare miercuri dimineața, la ora 09:00, treptat, din partea de vest a țării, iar apoi se va extinde în restul teritoriului. Informarea este valabilă până vineri dimineața, la ora 09:00.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, informează meteorologii.

Astăzi este încă în vigoare codul galben de caniculă valabil pentru cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de mâine, disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ