Dunărea îngheţată, o raritate pentru admiratorii de natură! – FOTO

1178

Dunărea îngheţată este un spectacol inedit pentru cei care nu-şi pot închipui cum poate fi traversat cu piciorul bătrânul fluviu. Iarna le rezervă destul de rar locuitorilor de pe malurile Dunării imaginea unui pod de gheţă. Ultima dată s-a întâmplat în 2012, acum patru ani.

Am avut norocul să fiu martor ocular al acestei minuni a naturii: Dunărea îngheţată de la un capăt la altul sau „pod de gheaţă”, cum spun cei care anunţă „Cotele apelor Dunării”. A fost o adevărată aventură, în februarie 2012, când am ţinut morţiş să admir bătrânul Danubius în anotimpul alb. Şi nu am avut ce regreta, pentru că precedentul fenomen de „pod de gheaţă” a avut loc prin 1980, cum îşi aduc aminte cei din Drobeta Turnu Severin.
După o noapte petrecută la Băile Herculane, din cauza zăpezii care bloca accesul spre Dunăre, ne-am încumetat totuşi să ne continuăm aventura şi nu am avut ce regreta. În timp ce toată lumea se grăbea să treacă spre Severin pentru a nu prinde un nou blocaj, am oprit maşina pentru a imortaliza acest moment unic. Acum, într-un „făurar” cu temperaturi primăvăratice, mi-am amintit de acel moment, pe care să-l împart cu admiratorii de natură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ