Drumuri Județene din vestul țării afectate de viiturile de ieri

136

Două drumuri din județ au suferit distrugeri serioase în urma precipitațiilor căzute în după-amiaza zilei de 23 iulie 2018

Echipele Consiliului Județean Hunedoara, care s-au deplasat astăzi în teren pentru evaluarea pagubelor produse de viiturile puternice, au constatat următoarele:

  • DJ 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi este impracticabil pe un sector, iar pe anumite porțiuni ale sale se circulă cu dificultate. Cea mai gravă situație este între satele Luncșoara și Dumești, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni și de zecile de trunchiuri de copaci aduși de ape de pe versanți. Torenții au distrus corpul drumului pe o distanță de cca. 300 m, iar pe mai multe porțiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncșoara. De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor și zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porțiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor și a buștenilor, cursul pârâului a fost deviat și apa curge pe drum. Firma care asigură reparațiile în zona Brad a început intervențiile de urgență pentru curățarea drumului și redarea lui circulației rutiere.
  • DJ 668A Boșorod – Luncani – Alun a fost, de asemenea, afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri și spălat de ape. Porțiuni întregi sunt acoperite de aluviuni și rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin. Primăria comunei Boșorod a lucrat deja la degajarea părții carosabile de rădăcini și bolovani, urmând ca firma care asigură intervențiile și reparațiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părții carosabile.

Sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ