,,Drumul Vinului”, o aventură turistică de neuitat pentru bicicliști! GALERIE FOTO

180

,,Drumul Vinului” este un eveniment care a adunat laolalta bicicliștii din Bihor, pasionați atât de vehiculele pe două roți, cât și de călătoriile în natură. Organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor și de organizația Redescopera Bihorul pe Bicicletă, evenimentul a avut ca obiectiv cunoașterea de către turiști a tuturor cramelor de vin din județul Bihor, dar și susținerea producătorilor locali, precum și popularizarea preparatelor culinare din fiecare zonă și, nu în ultimul rând, încurajarea cicloturismului.

Bicicliștii au pornit în călătorie sâmbătă dimineața, pe un traseu bine stabilit de organizatori, cu o lungime de 36,2 de kilometri din care 15,7 km de drumuri agricole de pământ și piatră, și alți 20,5 km de asfalt. Traseul, de dificultate medie, le-a oferit participanților peisaje naturale splendide. Pe traseu, bicicliștii au avut asigurate puncte de alimentare cu apă.

,,Drumul Vinului” le-a oferit bihorenilor posibilitatea de a vizita 5 obiective turistice, crame și pivnițe de vin, castelul Zichy din Diosig, Lacul Sântimreu, un monument istoric Biserica romano-catolică din Sâniob și ștrandul din Sânnicolau de Munte. După vizitarea fiecărei crame, turiștii au putut degusta din mai multe soiuri de vin, diverse produse culinare și preparate locale produse după rețete tradiționale.

 Foto: Redescopera Bihorul pe Bicicletă/FB

LĂSAȚI UN MESAJ