Drumul spre Cascada Bigăr, surpat de doi ani

229

Nepăsarea autorităţilor este foarte vizibilă în judeţul Caraş-Severin. Drumul naţional care duce spre Cascada Bigăr, unul dintre obiectivele turistice cele mai căutate din regiune, este surpat de mai bine de doi ani şi nici acum lucrările de consolidare nu sunt realizate.

Potrivit chiar site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România „din cauza ploilor torenţiale s-a prăbuşit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o înălţime de 1 metru şi o lungime de 30 de metri”.

Acest lucru s-a întâmplat în vara anului 2014. Sunt doi ani şi două luni de atunci, dar nici acum drumul nu este consolidat. Tot ce au făcut muncitorii de la drumuri a fost să semnalizeze craterul. Iar finalizarea lucrărilor este amânată an de an, fără ca CNADNR să ofere un termen exact.

„CNADNR SĂ anunţă participanţii la trafic că din data de 16.07.2014, circulaţia pe DN 57B km 9+950 – 9+980 dr. se desfăşoară îngreunat pe 1/2 din cale din cauza prăbuşirii zidului de sprijin şi cedării acostamentului. Rugăm pe această cale participanţii la trafic să respecte indicatoarele rutiere şi restricţia ce a fost instituită pe acest sector. Restricţia va fi menţinută până la finalizarea lucrărilor: anul 2016”, stă scris pe site-ul Companiei de Drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ