Drumul județean din Timiș care arată ca acum 100 de ani. Gropi, noroi, piatră cubică – adevărate capcane pentru șoferi. Foto

347
Şoferii din Timiş mai au de îndurat până când vor putea să spună că circulă ca în Occident. Unele drumuri judeţene arată ca acum 100 de ani.
Un exemplu este drumul judeţean 693, porţiunea dintre Biled şi Satchinez. Acesta leagă şi două drumuri naţionale, DN 6 şi DN 69, dar este o ruşine pentru administraţia timişeană.
Cel puţin 4 kilometri sunt de pământ, gropile sunt extrem de greu de evitat pentru că există peste tot, iar după ploaie, noroiul ajunge la uşile maşinilor. Unii fac naveta pe aici zilnic, iar transportatorii folosesc ruta pentru a livra marfă.
Autoturismele şi camioanele ajung des în service după ce trec pe DJ 693. O parte din şosea este de piatră cubică, lucru ce creează existența unor capcane greu de evitat de șoferi. Piatra spartă și ascuţită poate tăia, deci, cauciucurile maşinilor. Drumul nu a fost asfalatat niciodată şi, spun oamenii locului, el a fost amenajat de firmele care expoloatează petrol în zonă.
Potrivit Consiliului Judeţean Timiş, reabilitarea tronosnului cu probleme se va face pe bani europeni. Este nevoie de 65 de milioane de lei pentru 35 de kilometri – toată lungimea drumului până la limita cu judeţul Arad. Proiectul este întocmit, dar nu a fost încă depus la ADR Vest în vederea finanţării.

sursa foto: Facebook/Infotrafic județul Timiș

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ