Drumul care leagă Timișul de Arad a intrat în reabilitare

50

Unul dintre drumurile care leagă județele Timiș și Arad a intrat în reabilitare. DJ 691 va fi momdernizat pe tronosnul cuprins între nodul A1 din Giarmata și limita cu Aradul. Astfel, șoferii care vor să ajungă la Lipova, de exemplu, vor avea parte de acces facil și modern.

Într-o primă fază, a fost emis certificatul de urbanism, iar acum se lucrează la întocmirea documentației prealabile execuției propriu-zise. Procedurile sunt bugetate și vor fi parcurse anul acesta, lucrările de asfaltare fiind programate a demara în 2022.

„Este un drum legătură cu județul Arad important pentru mulți timișoreni. În plus, leagă patru comune mari, Giarmata, Pișchia, Fibișul și Mașlocul, de Timișoara și Lipova. Am primit certificatul de urbanism, iar acum lucrăm în ritm alert la documentația tehnico-economică necesară. De altfel, am alocat pe bugetul din acest an suma de 970.000 lei pentru documentații, proiect tehnic și exproprieri. Ne dorim ca execuția propriu-zisă a lucrării să intre pe bugetul de anul viitor”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Drumul județean 691 este vizat și de o altă investiție importantă a Consiliul Județean, aflată deja în execuție. Este vorba despre lărgirea șoselei la patru benzi, de la ieșirea din Timișoara, pe raza comunei Dumbrăvița, până la nodul cu A1, în Giarmata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.