8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Drum nou între Șag și Sânmihaiu Român, mai puțin timp petrecut în trafic

Președintele Consiliul Județean Timiș, Alin Nica, a participat, astăzi, la predarea amplasamentului către constructor a DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A) în vederea începerii lucrărilor de modernizare.

Drumul județean se înscrie în seria mai lungă a proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere din județ inițiate de Alin Nica și va reprezenta o nouă cale de acces între cele două localități periurbane. Parte din Centura mică a Timișoarei, investiția va determina reducerea traficului din zona de sud a orașului.
Finanțarea va fi asigurată în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei, alți aproape 400.000 de lei urmând a fi alocați din bugetul propriu al CJ Timiș.
„Și acest nou drum, la fel ca și celelalte proiecte de modernizare și reabilitare pe care le avem în vedere pentru acest an, vizează creșterea siguranței participanților la trafic și sporirea mobilității de deplasare pentru toți timișenii", a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Conform soluției tehnice alese, noul drum va începe din extravilanul localității Șag (DJ 593) și va continua până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român, lungimea totală fiind de 6,53 km. Vor fi executate și două sensuri giratorii noi, în punctele de pornire din cele două localități. De asemenea, se va moderniza trecerea la nivel cu calea ferată pe care drumul o traversează, inclusiv zona de acces și se vor monta dale elastice între linii.
Proiectul mai include realizarea acceselor la proprietăți, a unor podețe și a trotuarelor pe secțiunea reabilitată. În prezent, actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu există structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale, toate acestea urmând să fie realizate. Durata de execuție va fi de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Alte subiecte :

Citește și :