Drum județean, distrus de viitură! Ducea spre o importantă stațiune turistică

287

Drumul județean 686 care face legătura între localitatea Suseni și stațiunea turistică Râușor a fost afectat din cauza scurgerilor de pe versanți și a eroziunii generate de un pârâu.

Drumul Județean spre stațiunea Râușor din Retezat, închis temporar din cauza viiturii care a distrus porțiuni din partea carosabilă. Traseele din masivul Retezat, nesigure pentru drumeții, avertizează Salvamont Hunedoara

DJ 686 care asigură accesul dinspre Râu de Mori spre Râușor este închis temporar pentru reparații. Debitul crescut al pârâului Râușor, ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în munte, a dus la distrugerea părții carosabile pe trei porțiuni cu lungimi cuprinse între 10 și 40 de metri. Practic, malurile s-au surpat, apele au mușcat adânc din corpul drumului și au distrus porțiuni întregi ale unei benzi de mers, într-o zonă aflată la trei kilometri aval de stațiunea Râușor. Din cauza apelor încă mari și a avertizărilor meteo care anunță noi precipitații abundente, există riscul ca surparea să continue. Din acest motiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din care face parte și Consiliul Județean Hunedoara, în calitate de administrator al drumului, au decis închiderea temporară a DJ 686. Astăzi se va stabili un plan de măsuri pentru securizarea accesului către Râușor, astfel încât, într-un interval de timp cât mai scurt, turiștii să poată ajunge în stațiune cu mașina.

Tot ca urmare a ploilor abundente căzute în masivul Retezat, salvamontiștii anunță că toate văile din munte au depășit cotele de inundație, apele învolburate au rupt maluri, au format canioane adânci și au avariat total sau parțial podețele fixe. În aceste condiții, turiștii sunt sfătuiți să evite drumețiile pe văi sau pe potecile învecinate. Turismul este nesigur în munte în această perioadă, avertizează Salvamont Hunedoara!

sursa: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ