20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Dragnea visează la eliberare. Spaimă la vârful PSD

Fosta șefă a Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, care a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive – în procesul de corupție a lui Liviu Dragnea – a fost eliberată condiționat.

Judecătoriei Ploiești a luat această hotărârea în 14 decembrie și nu a fost contestată de procurori. Floarea Alesu a executat două treimi din pedeapsa cu închisoarea și cererea sa se eliberare condiționată a fost acceptată.

Prima eliberare din Dosarul angajărilor fictive din Teleorman

Floarea Alesu a fost condamnată pentru că a menținut ilegal în posturi la Direcția pentru Protecția Copilului două angajate care lucrau de fapt pentru PSD, atunci când Liviu Dragnea era președinte al CJ Teleorman, iar respectiva direcție se afla în subordinea sa.

Iată Hotarârea 1951/2020 din 14.12.2020:

„În temeiul art. 587 C.proc.pen. raportat la art. 100 din Codul penal, admite cererea de liberare condiţionată, şi dispune liberarea condiţionată a condamnatei Alesu Floarea, din executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 377/2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (M.E.P.I. nr. 61/2019 emis de Tribunalul Bucureşti), dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză.

În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei – 23.09.2022 constituie termen de supraveghere pentru condamnată. Pune în vedere condamnatei dispoziţiile art. 100 alin. 5 Cod penal, referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare, în temeiul art. 587 alin. 3 C.proc.pen. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.12.2020”, se consemnează în minuta ședinței.

Speranțe pentru Liviu Dragnea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, este acum îndreptățit să spere că va scăpa și el din închisoare după executarea a două treimi din pedeapsă. Avocații săi pot face cererea de eliberare. Dragnea a fost condamnat în acest dosar la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman a fost dată pe 27 mai 2019.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :