Două zile de sărbătoare, cu petrecere și voie bună, în cartierul Blașcovici din Timișoara, unde sunt așteptați toți cei care știu să se distreze frumos!

412

Unul din cartierele mai noi ale orașului, pentru că nu are o foarte lungă istorie, încearcă să-și facă o tradiție proprie. De câțiva ani, cu regularitate, în zona Blașcovici se reînoadă obiceiul vechi al satelor române care aveau câte o sărbătoare a comunității, fie că era legată de hramul bisericii sau de altă sărbătoare, laică.

Prin strădania inimosului profesor Gheorghe Staiculescu, care de ani de zile este implicat în evenimente de coagulare a spiritului local, aici are loc sărbătorea cartierului. Așa, ca la sate, toamna târziu, după ce fierbea mustul și era vin din belșug, oamenii gospodari profitau de cele câteva zile dinaintea postului Craciunului pentru a petrece.

ruga-blascovici-18

Consiliul de Cartier Blascovici împreună cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează în zilele de 4 si 5 noiembrie evenimentul „Zilele Cartierului Blascovici”, care se va desfașura în vecinătatea parcului „Arhanghelii Mihail și Gavril” din cartier. Locul este propice pentru așa ceva. Este la intersecția unor drumuri care duc în cartier. Și este asfaltat bine. Chiar la o mică ploaie nu se întâmplă nimic rău.

Ca mai totdeauna evenimentul conține mai multe atracții pentru toate vârstele.
În prima zi se începe cu deja tradiționalul concurs de șah rapid. Este o ideee mai veche a profesorului să se adreseze și spiritului celor tineri nu doar laturii de petrecere. Întotdeauna copii și tinerii sunt chemați să-și înfrunte mințile. În continuare, un alt punct de interes pentru copii talentați este expozitia de pictură pe sticlă urmată de premierea celor mai bune lucrări. Cei cu multă energie sunt chemați la campionatul de mini fotbal pentru copii din cartier. Se va desfășura fotbal pe echipe (5+1) în cadrul „Cupei cartierelor”.
Mai pe seară urmează programul artistic susținut de mai multe ansambluri de jocuri populare și soliști vocali. Aici participă elevi si tineri de la școala „Avram Iancu”.
Finalul va fi un interesant concurs de karaoke.

ruga-blascovici-10

În ziua a doua programul continuă cu:
-încheierea concursurilor și festivitatea de premiere. Iar mai apoi, petrecere! Programul artistic susținut de mai multe ansambluri de jocuri populare și soliști vocali alături de elevii și tineri de la școala „Avram Iancu”.

Pe toată durata celor două zile de sărbătoare în locul amenajat pentru desfășurarea evenimentului vor fi prezenți mai mulți comercianți ambulanți cu produse de cea mai bună calitate. Și cum vremea se pare că se mai încălzește în acest sfârșit de săptămână nu e nici un motiv de anu veni cât mai mulți, cu mic cu mare, chiar și din alte cartiere mai apropiate sau mai depărtate.

 

Daruga-blascovici-17r cine este curios de tot programul, cu ore și participanți, acesta arată astfel:
SÂMBĂTĂ, 04.11.2017:
-orele 11– 23– ”Sărbatoare Câmpenească” în parcul Arhanghelii Mihail şi Gavril;
De la ora 12 se vor desfăşura următoarele concursuri: Campionat de şah rapid, coordonat de Adrian Semenciuc şi arbitrul internaţional Mihai Partenie, în incinta şcolii Gimnaziale nr.19 ” de pe str. A. Movilă; Campionatul ”Cupa Cartierelor” la fotbal, coordonat de fotbalistul Ovidiu Petre, pe terenurile şcolilor aflate în vecinătatea cartierului;
De la ora 16 se vor desfăsura urmatoarele activităţi:
-Program artistic susţinut de elevi ai şcolii Gimnaziale nr.19, cordonat
de prof. Vasile Ilieş;
-Partea I a concursului de karaoke, coordonat de preot Vasile Bădescu;
-Expoziţia de pictură ”Icoane pe sticlă”, urmată de premierea celor mai
bune lucrări, cordonată de diacon George Giurgiu;
De la ora 18– Program artistic de jocuri şi cântece susţinute de: Ansamblul Folcloric “Timişul” – tineret; Ansamblul Folcloric“Pusta Banatului” cu Dolores Dongea;
De la ora 21– partea a II-a a concursului de karaoke;

DUMINICĂ, 05.11.2016:
-orele 11– 23– Sărbatoare Câmpenească în parcul Arhanghelii Mihail şi Gavril;
De la 12 se va desfăşura Campionatul de mini fotbal ”Cupa Blaşcovici”, coordonat de fotbalistul Ovidiu Petre, pe terenul şcolii Gimnaziale nr.11 de pe str. Războieni;
De la 16 – Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor desfăşurate;
De la 18– Program artistic susţinut de: Ansamblul Folcloric “Timişul” cu participarea soliştilor vocali:Petrică Moise şi Carmen Popovici , Camelia Minţescu, Maria Borţun Popescu, Ancuţa Fleşariu, Camelia Florea, Cornel Brici

LĂSAȚI UN MESAJ