Două variante de proiect selectate pentru viitorul stadion al Timişoarei

159
Stadionul Dan Paltinisanu in timpul meciului de liga a 2-a dintre Politehnica Timisoara si Juventus Bucuresti, sambata 19 mai 2012. ALIN MATEI/MEDIAFAXFOTO

Preşedintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că au fost selectate de către Compania Naţională de Investiţii două variante de proiect pentru viitorul stadion care se va construi la Timişoara.

“Proiectul stadionului este mai avansat decât cel al sălii polivalente. S-a realizat studiul de prefezabilitate şi, din cele patru variante propuse de specialişti, au fost selectate două, care vor merge la faza de studiu de fezabilitate. Valoarea celor patru variante este între 100 şi 140 de milioane de euro, iar cele două variante selectate au valori estimative de 104, respectiv 111 milioane euro”, spune Alin Nica.

Acesta a mai precizat că noul stadion ar putea fi gata în 2023-2024. Alin Nica a mai spus că îşi doreşte un operator privat care să organizeze cât mai multe evenimente pe noul stadion, dar şi în viitoarea sală polivalentă, pentru că acestea aduc bani la buget.

În ce priveşte proiectul sălii polivalente, acesta se află în procedurile de achiziţie pentru studiile de prefezabilitate.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ