Două tone de canabis depistate de polițiști. Doi italieni și trei români, ridicați de mascați

1574

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au prins în flagrant delict, vineri, doi italieni și trei români care cultivau canabis, în timpul perchezițiilor fiind depistate două tone de astfel de droguri.

Conform informațiilor furnizate de DIICOT și IGPR, anchetatorii au deschis un dosar, după ce pe raza județului Mehedinți, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafață de 4.000 metri pătrați, a fost depistată o cultură de canabis.

Plantele erau cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele. Aveau o înălțime de 1,5 metri și se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea, la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de picurare, ce asigura irigarea plantelor.

Sursele citate arată că de plante s-a ocupat un bărbat în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuiește fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016. El a fost ajutat de tatăl său și a angajat zilieri.

Vara, menționează procurorii, suspectul a păzit în permanență plantația de canabis.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că suspectul a cumpărat în luna iulie a acestui an o locuință la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantație, locuința urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele.

Vineri dimineață, procurorii și polițiștii din Mehedinți au prins în flagrant delict cinci suspecți, doi italieni și trei români.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 2 tone de canabis.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinți au fost aduse, în vederea audierii, 11 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ