Două modele Dacia low-cost vor fi produse în Nigeria

47

Renault vrea să producă două modele Dacia low-cost în Nigeria, ca urmare a unui joint venture cu un conglomerat local. Modele Logan și Duster ar urma să fie asamblate la o uzina din Lagos, începând chiar din octombrie anul acesta, a informat grupul auto francez.

De asemenea, Renault intenționează să importe din Brazilia alte două modele, Kwid și Oroch, pe care să le distribuie tot în Nigeria.

Grupul mizează în primă fază pe o cifră de 5% pe piața auto din Nigeria, adică aproximativ 900 de mii de înamtriculări pe an.

Țara este de o importanță strategică pentru Renault, având în vedere că are o populație de peste 200 de milioane de locuitori.

În prezent, grupul francez este lider pe continetul african, cu o cotă de piață de 18%. Anul trecut a vândut peste 200 de mii de vehciule în Africa, iar volumul cel mai mare a fost înregistrat în Maroc, Algeria, Africa de Sud și Egipt.

Toată această mișcare are implicaţii şi pentru uzina de la Mioveni pentru că presupune livrări de subansamble sau mașini complete, dar neasamblate.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ