Două accidente feroviare, trafic afectat și în vestul țării

23

Două accidente feroviare au avut loc, marți. Sunte afectate un tren international spre Budapesta și cel care merge pe relația Oradea – Brașov. Un incident a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Orăștie – Aurel Vlaicu, la km 352+752.

”Trenul internațional 347-2, care circulă în relația Budapesta – București Nord, surprinde și lovește un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă (SAT), situată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu, la km 352+752. Trei trenuri de călători vor ajunge cu întârziere la destinație: trenul internațional 347-2 (77 minute întârziere), R 2038 (65 minute întârziere) și 74-1 (20 minute întârziere)”, a transmis CFR Infrastructură.

Potrivit autorităților, șoferul nu a respectat semnalele acustice și luminoase ale instalației de la trecerea peste calea ferată. Un alt accident a fost înregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată, la ieșire din stația CF Malnaș Băi. Trenul internațional 407-2, care circulă în relația Oradea – Brașov, a surprins și lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă, de la km 52+489. Trenul va fi reînscris în circulație după înlocuirea locomotive, avariată în urma impactului, și finalizarea procedurilor întreprinse la locul accidentului, de către organele de anchetă.

Și în acest caz, șoferul mașinii nu a acordat prioritate trenului, deși trecerea căii ferate era dotată cu instalație acustică și luminoasă funcțională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ