Donald Trump a făcut afaceri cu Gigi Becali. Ce s-a întâmplat cu turnurile Becali-Trump?

480

În 2007, reprezentanţii miliardarului american Donald Trump au fost în România pentru a face afaceri cu nimeni altul decât Gigi Becali. Americanii voiau să construiască în Bucureşti două turnuri de birouri cu câte 40 – 50 de etaje, o investiţie totală de circa 2 miliarde de dolari. Cum nu aveau terenuri disponibile, acetia i-au propus miliardarului din Pipera să se asocieze.

„Am o propunere de la Trump. Au venit oamenii lui aici, la Palat şi mi-au spus că vrea să facă două turnuri înalte. M-a invitat la Atlantic City. Dacă mă duc, o să-mi întoarcă vizita. Ei vin cu banii, eu – cu terenurile. Am zis că vreau să văd dacă ne dau voie să le facem atât de înalte (40-50 etaje). Ei vor ca turnurile să se numească Becali-Trump”, declara Gigi Becali în urmă cu nouă ani.

„Am un teren de şase hectare în sectorul 2, aproape de parcul Herăstrău. Aici am putea să construim cele două turnuri”, a adăugat Gigi Becali.

Omul de afaceri român urma să vadă dacă e posibilă construirea la regimul de înălţime dorit de americani.

Între timp însă a venit criza, iar afacerea a picat. Chiar dacă Becali are o altă variantă: ”Nu ne-am înţeles în legătură cu numele clădirilor. Eu voiam să se cheme Becali-Trump, el invers. Eu n-am vrut să cedez, Donald Trump s-a ţinut tare, acesta a fost motivul pentru care nu am mai bătut palma. Acum îmi pare rău că nu am făcut afacerea. Ar fi fost o mare onoare să fiu partener de afaceri cu el.”

LĂSAȚI UN MESAJ