Dominic Fritz va merge în Capitală pentru a prezenta o agendă a priorităților Timișoarei, pentru care e nevoie de sprijin guvernamental

118

Primarul Dominic Fritz a declarat că Timişoara trebuie să aibă o relaţie bună cu guvernanţii de la Bucureşti, pentru realizarea proiectelor strategice locale, motiv pentru care va merge în Capitală, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a prezenta o nouă agendă a priorităţilor municipiului care au nevoie de sprijinul Executivului.

Edilul a anunţat că va avea o serie de întâlniri cu premierul Florin Câţu şi cu vicepremierul Dan Barna, cu miniştrii Dezvoltării, Transporturilor, Culturii, Economiei şi Fondurilor Europene, dorind să se asigure că Guvernul României are o înţelegere clară asupra priorităţilor timişorenilor.

„Voi discuta şi situaţia actuală pentru centrele de vaccinare, despre problema societăţii de termoficare Colterm (soluţiile pe termen lung, dar şi despre datoriile pe care Colterm le are la ANAF şi despre modalitatea de eficientizare a companiei), despre Capitala Culturală Europeană 2023, despre infrastructura sanitară din Timişoara, proiectul unui nou spital municipal, centrul de oncologie (crearea unui institut oncologic n.r.) şi despre Spitalul de Copii”, a menţionat Dominic Fritz.

Un alt subiect pe care primarul îl va discuta la Bucureşti se referă la magistrala feroviară Caransebeş – Arad – Timişoara, care va fi destinată transportului de marfă, dar care ar străbate Timişoara pe o lungime de 5 km, cu efecte negative asupra calităţii vieţii locuitorilor. În acest sens, el propune o centură feroviară la nord de oraş.

„Din păcate, proiectul actual prevede că este un traseu care traversează Timişoara de la est la vest pe o lungime de 11 km, din care cam 5 km prin mijlocul oraşului, care prevede o dublare a liniei de tren. Pentru noi este important, întrucât dacă pe acest coridor va trece întregul trafic de marfă, aceasta va scădea foarte mult calitatea vieţii în Timişoara. O soluţie minimă ar fi o centură feroviară la nord de oraş, pentru ca transportul de marfă să nu treacă prin oraş”, a explicat Fritz.

Cu ministrul Culturii, Dominic Fritz spune că va discuta despre Muzeul Revoluţiei, unde a fost lansată o licitaţie pentru un proiect tehnic şi vrea să se asigure „că proiectul va include perspectivele timişorenilor şi nu va fi făcut de cineva care nu cunoaşte realitatea locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ