9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Dominic Fritz: Sănătatea oamenilor este pusă în pericol din cauza unor decizii pompieristice ale Guvernului


„Susțin revendicările justificate ale medicilor de familie față de reducerea drastică a finanțării în 2024. Scăderea bugetului alocat cu 25% va omorî sistemul deja sub-finanțat al medicinei de familie.

Cei care vor suferi de pe urma deciziilor pompieristice ale Guvernului nu sunt doar medicii de familie, ci întreaga populație beneficiară a serviciilor de medicină de bază.
Situația este deja disperată: în noiembrie cabinetelor le-au fost plătite doar 40% din sumele cuvenite. Deja peste 450 de localități nu au medic de familie, iar subfinanțarea continuă determină și mai mulți specialiști să plece din țară sau să-și închidă cabinetele.
Sunt alături de toți medicii de familia din Timișoara și din județul Timiș care sunt în stradă și apără, nu doar drepturile lor, ci drepturile noastre, ale tuturor celor care avem nevoie de îngrijiri medicale. Și îi îndemn să nu renunțe.
Cer Guvernului să își reconsidere atitudinea față de medicina de familie, să aloce fonduri consistente pentru cabinete, echipamente și personal. O medicină de familie solidă este esențială pentru un sistem medical eficient și centrat pe nevoile cetățeanului”.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :