8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Dominic Fritz joacă dublu și plânge pe seama ,,întoarcerii în trecut a Timișoarei reprezentată de noul FSN” VIDEO

Transformat, de ceva vreme, într-un politician cu metehne balcanice, Fritz se face că plouă în privința faptului că a avut susținerea PSD Timiș în Consiliul Local în cei trei ani și jumătate de mandat ca primar USR. Fără sprijinul pesediștilor locali el nu ar fi putut trece nicio hotărâre importantă prin Consiliul Local Timișoara.
Prin urmare, mizând pe amnezia unora și jucând în continuare dublu în relația cu PSD, Fritz a anunțat astăzi formarea alianței Timișoara Unită care se opune noului FSN – reprezentat de PSD-PNL – și întoarcerii în trecut a Timișoarei

Iată mai departe, poziția useriștilor în privința viitorului lor politic apropiat, transmisă printr-un comunicat de presă:

,,Într-un moment de cotitură pentru viitorul Timișoarei și al României, Dominic Fritz, primarul Timișoarei și liderul USR Timiș, împreună cu Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei și Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, au susținut o conferință de presă în care au anunțat că vor participa pe liste comune la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.
Partidele din Alianţa Dreapta Unită au anunțat de asemenea că îl susțin pe Dominic Fritz pentru un nou mandat de primar al Timișoarei. Ludovic Orban l-a caracterizat pe Dominic Fritz drept un primar serios cu anvergură europeană, care are soluții pe termen lung pentru Timișoara.

„Este un primar care, chiar dacă nu vorbește foarte mult, este un om preocupat de problemele din viața de zi cu zi ale cetățenilor. Este preocupat permanent să găsească soluții care stau în picioare, care să rezolve. Este un om integru, un om extrem de serios, un om care reprezintă o garanție că Timișoara se va dezvolta în continuare”,
a declarat Ludovic Orban.

Dominic Fritz a declarat că pentru Timișoara se va forma Alianța Timișoara Unită, împreună cu partidele din Dreapta Unită și cu toate forțele politice și civice care se opun întoarcerii în trecut și la apariția unui nou FSN, prin unificarea PSD cu PNL. Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei și fost președinte PNL, a declarat că decizia ca PSD șI PNL să candideze pe liste comune pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean a fost deja luată.

Dominic Fritz a lansat un apel către cetățenii Timișoarei și a subliniat necesitatea unei reacții puternice la ceea ce consideră că a fi o amenințare majoră la adresa democrației și a direcției orașului. El a declarat: „Pentru Timișoara se va forma Alianța Timișoara Unită, împreună cu partidele din Dreapta Unită și cu toate forțele politice și civice care se opun întoarcerii în trecut și apariției unui nou FSN, prin unificarea PSD cu PNL.” Acesta a evidențiat miza alegerilor: „9 iunie va fi un referendum pentru încrederea în noul proiect al lui Klaus Iohannis de a păcăli românii încă o dată, cu alianța PSD-PNL”.

Dominic Fritz: 9 iunie va fi un referendum pentru încrederea în noul proiect al lui Klaus Iohannis de a păcăli românii încă o dată, cu alianța PSDPNL.

„Ne unește crezul că România se află în pericol și că trebuie să ne unim cu forță, cu curaj și cu determinare ca să oprim o coaliție mare, care vrea să acapareze toate instituțiile statului în România, în Timiș și în Timișoara. PSD și PNL fac o alianță, merg împreună la europarlamentare, cel mai probabil și la locale, cel puțin la noi, în Timiș, în Timișoara.
Klaus Iohannis a câștigat aici alegerile și în 2014 și în 2019, cu un scor zdrobitor. Peste 250.000 de timișeni l-au ales în 2019 pentru că a făcut promisiunea fermă că vrea să elibereze această țară de amenințarea PSD. Încrederea timișorenilor în Klaus Iohannis a fost crunt înșelată, a fost o trădare. Și acuma Klaus Iohannis încearcă, într-un ultim act de sfidare a acestor voturi, să ne prezinte alianța PSD-PNL ca noua soluție pentru problemele românilor. Și în 9 iunie, românii, dar mai ales timișenii și timișorenii, trebuie să decidă cum reacționează la această sfidare a domnului Iohannis. 9 iunie va fi un referendum pentru încrederea în noul proiect al lui Klaus Iohannis de a păcăli românii încă o dată, cu alianța PSD PNL.”

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei a susținut îngrijorarea lui Dominic Fritz: „Forțele răului se adună și caută să construiască structuri de luptă nedemocratică pentru a-i îndepărta pe oamenii corecți, pentru a-i îndepărta de oamenii care cred în democrație. 33 de ani mi-am petrecut pentru a susține și promova ideile liberale, libertatea, proprietatea privată, egalitatea în fața legii, egalitatea în drepturi, libera competiție între indivizi, dreptul la inițiativă economică, dreptul la demnitate, dreptul la servicii de calitate din partea statului. Tot ceea ce este de fapt baza societăților democratice moderne. Până acum doi ani de zile am făcut acest lucru în Partidul Național Liberal, pentru că acesta a fost crezul meu, că Partidul Național Liberal poate deveni cu adevărat vectorul politic care poate să transpună cu adevărat o viziune de dezvoltare liberală pentru România și are capacitatea de a pune punct guvernării comunisto-securiste care s-a instalat la putere cu Iliescu și clica lui de nomenclaturiști, sprijiniți de KGB, care poartă numele PSD, FSN, FDSN, PDSR, au călcat în picioare Proclamația de la Timișoara. Din păcate, astăzi liberalismul a murit în Partidul Național Liberal. Niciun om care crede cu adevărat în alegeri nu mai poate să voteze PNL. Este un vot pierdut. Orice vot acordat pentru această carcasă goală, care nu mai are niciun conținut liberal, este un vot de fapt pentru PSD. Este un vot pentru mafie, pentru corupție, pentru impostură, pentru generalizarea practic acestui sistem de putere care nu are nicio legătură cu democrația˝ a declarat Ludovic Orban.

Ligia Dugulescu, președinta PMP, a cerut generației Revoluției din decembrie 1989 să-și facă și ea partea: „Să nu fim indiferenți, ci să luptăm pentru ceea ce știm că este bun pentru România, pentru demnitatea românilor, pentru libertatea noastră care nu este garantată și pentru care trebuie luptat în fiecare zi. Și eu îmi doresc ca în anul acesta, împreună cu această echipă minunată, să reușim acest lucru. Timișenii să vadă diferența de motivație pe care o au politicienii care vin în fața lor și le cer votul final. E momentul să alegem oameni care să lupte pentru binele nostru, pentru prosperitate și pentru generațiile următoare și să nu mergem spre un control total și un guvern totalitar care să ne spună cum să ne trăim viața, ce avem voie să facem, când avem voie să facem. Și eu cred că, cel puțin în Timișoara și în județul Timiș, oamenii vor alege, așa cum au ales la Revoluție să lupte cu tot ce au pentru un viitor minunat al României”.

Alte subiecte :

Citește și :