Dominic Fritz: Cred că măsura carantinării Timișoarei trebuie să fie pe masă, pentru că situația este gravă. Sper să nu fie și motive politice pentru întârzierea deciziei

  1045

  Primarul Dominic Fritz a declarat, în această dimineață, în cadrul interviurilor Hotnews, că a luat în calcul carantinarea Timișoarei încă din prima zi ca edil-șef, doar că decizia nu aparține administrației locale, se face pe baza analizelor DSP, instituție care nu a ajuns la această concluzie.

  Fritz a mai declarat că întârzierea luării unei astfel de decizii să nu fie condiționată de motive politice. „Situația e îngrijorătoare, avem o rată de peste 8 la mia de locuitori. Dincolo de indicele de 3, nici nu mai avem pârghii să subliniem gravitatea situației și noi suntem la peste 8. Avem peste 200 de cazuri pe zi și suntem în creștere. Va intra Timișoara în carantină? Îmi pun și eu întrebarea încă de la depunerea jurământului de primar. Am luat carantina în calcul din prima zi de după jurământ. E o măsură dureroasă, dar cu cât o luăm mai repede, cu atât e mai bine. Nu vreau să împingem decizia în viitor, pentru că prelungim agonia. Dar nu e decizia mea, se face pe baza analizelor DSP și până acum nu au ajuns la concluzia că trebuie carantină. Cred că măsura trebuie să fie pe masă și nu trebuie să ne ferim să o luăm.

  Eu sper să nu fie și motive politice pentru întârzierea deciziei. Este o listă de 10-12 criterii, nu e doar rata de infectare, este și ponderea persoanelor în vârstă, de exemplu, iar Timișoara e un oraș mai tânăr. Eu nu am acces la aceste analize și nu pot și nu vreau să iau singur aceaste decizii, dar cred că e foarte important să nu ne păcălim. Carantinarea nu trebuie să fie un tabu, ci trebuie să fie pe masă pentru Timișoara și pentru toată zona metropolitană”, a spus, printre altele, primarul urbei de pe Bega.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.