Dominic Fritz: „Colterm a luat un credit incredibil de dezavantajos”

200

Ies la iveală tot mai multe nereguli din finanțele Colterm. Edilul-șef al orașului a descoperit că regia a contractat un credit de 35 de milioane de lei în condiții ”incredibil de dezavantajoase”. Același lucru l-a sesizat și Curtea de Conturi, care a cerut companiei de termoficare explicații.

„Vorbim despre un credit pentru care a garantat Primăria și pentru care Primăria trebuie să plătească 3,5 milioane de lei pe lună. Plățile au început în noiembrie. Ceea este ciudat și, ce a constatat și Cureta de Conturi, este că a fost luat pe cheltuieli curente, și doi, Colterm nu a luat creditul direct de la bancă, ci a apelat la un intermediar care a primit prin încredințare directă un contract de peste 300.000 de lei și s-a plătit și un comision de 600.000 de lei.

Contractul este incredibil de dezavantajos și are dobânzi la fel de mari ca un credit pe care eu aș putea să îl iau dacă îmi cumpăr un televizor, cred că este 7% dobânda. Colterm a întocmit un raport din care nu reiese dacă a existat o negociere între consultant și alte banci”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei consderă că acest credit nu trebuia luat. Vă amintim că regia de termoficare are datorii de 310 milioane de lei. Cei mai mulți bani trebuie plătiți bugetului de stat și furnizorilor de energie. Pentru a nu fi executată silit, compania va trece printr-un proces de reorganizare și restrcturare și pentru eșalonarea plăților va fi întocmit un contract de concordat.

LĂSAȚI UN MESAJ