Doliu în lumea motociclismului! S-a stins un mare campion, o legendă a sportului cu motor din Banat

940

O veste tristă pentru toți cei care l-au conoscut pe marele campion bănățean la motociclism Petre Pascotă. Nepotul său, actualul campion Ionel Pascotă, anunță că ”După o viață dedicată motociclismului și 37 de ani petrecuți pe circuitele stradale din România, Petre Pascotă a părăsit lumea în care a participat la curse alături de tatăl și de fratele său”.

Patre Pascotă a luat startul în prima cursă oficială în 1953. A început să participe la curse alături de tatăl său Ioan Ilie Pascotă și fratele mai mare Ionel Pascotă sr.

În 1979, Petre Pascotă a reușit să conducă detașat și să câștige campionatul individual la 125 centimetri cubi. El continua tradiția familiei, în care tatăl său și fratele mai mare au transformat Girocul, localitatea natală, într-unul dintre templele motociclismului românesc.

Pascota 3

De-a lungul carierei, Petre a reprezentat câteva grupări sportive din Timișoara, alergând sub culorile cluburilor Locomotiva CFR, Voința și Progresul, obținând în afară de titlul național 7 titluri de Vicecampion Național și 10 medalii de bronz.

După 37 de ani de participare la competiții, Petre Pascotă s-a retras din activitatea sportivă în 1990, fiind unul dintre cei mai longevivi sportivi din România.

A continuat să ducă mai departe tradiția familiei, contribuind alături de fratele său la formarea nepotului Ionel Pascotă, devenit cel mai titrat sportiv din motociclismul românesc, probabil și datorită influenței unchiului Petre, care a luat decizia să participe din umbră la educația sportivă a nepotului.

”Este un moment extrem de trist pentru întrega familie. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe unchiul Petru, el și cu tatăl meu fiind cei care au avut grijă de mine și mi-au insuflat pasiunea pentru motociclism la începutul carierei mele”, a spus Ionel Pascotă, multiplu campion național al României, despre unchiul său.

Trupul neînsuflețit al fostului mare sportiv a fost depus la capela cimitirului din Giroc. Înmormântarea este programată pentru luni, 23 octombrie, de la ora 13:00, în cimitirul din Giroc.

LĂSAȚI UN MESAJ