Doi timișoreni merg la Rio!

188

Timișoara va avea doi reprezentanți la evenimentul major al anului, Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro! Atleta Adelina Pastor și canotorul Cristi Pârghie și-au obținut calificarea și au fost confirmați în lotul olimpic al României.

Sportul timișorean traversează cel mai bun an dacă ne raportăm la prezența la Jocuile Olimpice. Dovadă e faptul că municipiul de pe Bega va avea doi reprezentanți la Rio de Janeiro. Atleta Adelina Pastor și canotorul Cristi Pârghie au spart gheața pentru Timișoara după câteva ediții la care niciun timișorean nu a ajuns.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a aprobat componența echipei olimpice a României, iar Pastor și Pârghie se numără printre cei 104 sportivi confirmați. Dacă prezența lui Pârghie era confirmată de ceva timp în proba de două rame, în timp Pastor a avut emoții până a obținut biletele la Rio. Evoluția bună de la Campionatul European de atletism unde a pătruns în finală a propulsat ștafeta feminină de 4×400 metri pe locul 15, penultimul, în clasamentul Federației Internaționale de Atletism. Adelina este titular de bază în ștafeta tricoloră.

De precizat că doar Pastor reprezintă o grupare timișoreană, Clubul Sportiv Municipal, în timp ce Pârghie este legitimat la CSA Steaua București de ceva timp. De remarcat că în anul 2009 cei doi sportivi au împărțit prima poziție a clasamentului sportivilor județului Timiș.

Lugojul se laudă tot cu 2 olimpici

Și Lugojul se laudă tot cu doi reprezentanți la Jocurile Olimpice de vară, judoka Corina Căprioriu și luptătorul Ivan Guidea. Căprioriu este născută la Lugoj însă apără culorile clubului CSU Cluj-Napoca, în timp ce Guidea este originar din Republica Moldova însă e legitimat la CSM Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ