Doi bărbați răpuși de ger, în Caraș-Severin

454

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au făcut deja două victime, în Caraș-Severin. Sunt primele decese din acest sezon rece, transmite Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, decedat la Anina, în 6 ianuarie și despre un alt bărbat, de 60 de ani, găsit luni, 9 ianuarie 2017, în jurul orei 23, căzut, în pădurea din preajma localității Secu. Bărbatul era în stop cardio-respirator, fiind resuscitat imediat de echipajul de ambulanță ajuns la fața locului, fără rezultat, însă. Din primele constatări decesul, instalat la ora 1.30, s-ar datora hipotermiei, temperatura corpului pacientului fiind de 29,2 grade C. Ulterior, expertizele medico-legale au confirmat că decesele s-au instalat din cauza hipotermiei.

În ultimele trei zile,15 persoane din județ au fost transportate cu ambulanța la spital, după ce au fost găsite căzute în stradă din cauza temperaturilor scăzute. În general, persoanele care au avut nevoie de asistență de urgență s-au dovedit a fi cazuri sociale.

Direcția de Sănătate Publică a solicitat Serviciului Județean de Ambulanță să intensifice măsurile specifice pentru a putea interveni eficient în cazurile de hipotermie. De asemenea, unitățile sau compartimentele de primiri urgențe de la nivelul spitalelor trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni în astfel de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ