19.8 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Dispute între liberali și useriști pe tema culorii noilor tramvaie din Timișoara

AdministrațieDispute între liberali și useriști pe tema culorii noilor tramvaie din Timișoara

Liberalii din Consiliul Local se declară împotriva schimbării culorilor mijloacelor de transport în comun din Timișoara.

Orașul se identifică la nivel național prin culorile alb-violet, mai ales în domeniul sportului, și ar fi o greseala schimbarea în galben-negru, susține viceprimarul Cosmin Tabără.

Președintele PNL Timișoara spune că o asemenea schimbare ar mai implica, pe lângă costuri suplimentare în ceea ce privește tramvaiele deja comandate, și probleme de ordin legal.

“Nu este posibil, pentru că în caietul de sarcini, în momentul în care au fost achiziționate, s-a specificat foarte clar care sunt culorile cu care vor trebui să fie livrate Primăriei Timișoara și preluate implicit. Pe de altă parte, nici cele care vor trebui să mai vină în continuare nu mi se pare logic să le schimbăm culoarea atât timp cât au fost comandate, conform caietului de sarcini violet, alb și negru, ceea ce ar presupune, pe de altă parte, inclusiv o penalizare din punct de vedere financiar, o corecție la care ar fi supusă Primăria, lucru care nu ar justifica absolut deloc schimbarea acestei culori”, spune Cosmin Tabără.

În replică, viceprimarul USR, Ruben Lațcău, spune că nu sunt afectate costurile.

“Culoarea nu este introdusă în caietul de sarcini, nicăieri. Culoarea nu este introdusă în contract de finanțare, nicăieri. Caietul de sarcini prevede în mod expres că culoarea vehiculului va fi stabilită de către beneficiar, adică de către Primărie, printr-o adresă pe care beneficiarul o va comunica către furnizorul de tramvaie. Practic, în decursul livrării acestor tramvaie contractual, atât pe contractul de finanțare cât și pe contractul de furnizare, Primăria ar fi putut, ipotetic, să schimbe tot la douătramvaie de oare dacă și-ar fi dorit fără nicio consecință, nici asupra contractului de finanțare conduce asupra contractului de execuție”, spune Ruben Lațcău.

Grupul consilierilor locali PNL au inițiat un proiect de hotărâre prin care culorile mijloacelor de transport ale STPT să rămână cele actuale.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

 

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :