2.2 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

„Disperarea e mare la PNL pentru că e atât de evident contrastul” susține Domonic Fritz

Dominic Fritz: „Am crescut rata de absorbție a fondurilor europene în Timișoara de la 0,2% la 80%, în doar trei ani. Înțeleg că disperarea e mare la PNL pentru că e atât de evident contrastul.”

Având în vedere recentele declarații ale PNL Timiș, președintele USR Timiș, Dominic Fritz, a făcut câteva precizări:
„În octombrie 2020, când timișorenii m-au ales primar, rata de absorbție din proiectele pe fonduri europene a fost de 0,2%. După 8 ani de administrație Robu, zeci de proiecte au fost în moarte clinică. În doar 3 ani de eforturi uriașe, administrația mea a absorbit peste 80% din fonduri și vom ajunge la 90% până la sfârșitul anului.

Este o realizare de care sunt mândru. Se datorează unei echipe extraordinare. În loc să mă înconjor de șpăgari cum a făcut-o Nicolae Robu, am clădit o echipă de profesioniști la Primărie. Așa am reușit să deblocăm și zeci de anvelopări de blocuri care reduc cheltuieli a mii de timișoreni. Vom duce toate cele 68 de anvelopări până la capăt, chiar dacă unele din ele din bugetul local.

În ultimii 3 ani am reușit să absorbim 471 milioane lei doar din Programul Operațional 2014 – 2020. În același timp, am atras și semnat contracte de finanțare doar prin PNRR în valoare de 810 milioane lei.
Înțeleg că disperarea e mare la PNL pentru că e atât de evident contrastul. Administrația Robu-PNL a trucat mai multe concursuri decât a implementat proiecte europene. Dacă rata de absorbție ar fi un meci de fotbal, din 100 de șuturi Robu n-a nimerit nici măcar o singură dată poarta. 0,2%.

Ultimul care trebuie sa dă lecții este președintele Consiliului Județean, care a eșuat lamentabil sa ducă unul dintre doar cele 8 proiecte pe fonduri la capăt. Drumul Județean prin Dumbrăvița are contract semnat din 2018, iar 5 ani mai târziu timișenii încă sunt chinuiți de cozi infernale, iar proiectul va trebui să primească bani din noul ciclu de finanțare.
Din fericire, gargara pre-electorală a PNL nu poate duce pe nas timișorenii, care văd zi de zi investițiile care mișcă Timișoara. Răspunsul PNL Timiș pare să fie să vină în fața alegătorilor din nou cu Mister 0,2%. Eșecul lor va fi, din nou, succesul Timișoarei.”

Alte subiecte :

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Citește și :