22.2 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Dispariția lui Nicolae Manolescu dă frâu liber candidaturilor la șefia Uniunii Scriitorilor din România

Varujan Vosganian, scriitor și președintele partidului ALDE, a anunțat că va candida pentru postul de președinte al Uniunii Scriitorilor din România. Anunțul vine la două luni după moartea criticului Nicolae Manolescu, fostul președinte al uniunii.

Vosganian (65 de ani) este autorul romanului multi-premiat „Cartea șoaptelor”.

El a jucat un rol important pe scena politică, fiind ministru în două guverne, senator și deputat din 1992 până în 2020.

El este unul dintre parlamentarii care au scăpat de urmărirea penală grație imunității. DIICOT a cerut aviz pentru anchetarea lui în 2013 şi 2015 şi de fiecare dată Senatul a respins cererile.

În 2013, Vosganian a apelat la o serie de trucuri pentru a-şi convinge colegii senatori să nu voteze pentru ridicarea imunitaţii sale: a lăcrimat, a citit acatise şi a pus pe masă o sticluţă cu mir. Vosganian a scăpat astfel de dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, spre deosebire de un alt fost ministru, Adriean Videanu. Ambii erau acuzaţi că l-au ajutat pe omul de afaceri Ioan Niculae să obţină gaze ieftine din producţia internă pentru combinatele sale chimice, spre deosebire de populaţie care a primit gaze scumpe, importate din Rusia. Videanu a fost achitat în acest dosar.

Sursa: https://www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului la ediția a 7-a

Eveniment de top în calendarul oncologiei românești. OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului ajunge la ediția a 7-a. Elita oncologiei vine la Timișoara. OncoHelp Summer School -...

Blocaj în toată regula la Primăria Lugoj. Noul primar face acuzații grave la adresa fostului primar Buciu

Primarul ales al Lugojului, social-democratul Călin Dobra, susține că este pregătit să asigure o tranziție eficientă pentru administrația locală. Călin Dobra acuză echipa demisionară că...

Citește și :