25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Directorul unui liceu destituit pentru o postare de pe facebook

Directorul liceului din orașul Jimbolia demisionat, vineri, după ce a fost chemat la Inspectoratul Școlar Timiș pentru a da explicații cu privire la mai multe postări cu conținut obscen pe care le-a distribuit pe Facebook.

Directorul Liceului Tehnologic din Jimbolia, Adrian Petruț, a distribuit, joi, două postări care conțineau cuvinte vulgare pe contul său de Facebook.

“Sunt un cetățean liber. Eu nu sunt prieten cu elevii mei, am o regulă, eu nu mă împrietenesc cu elevii pe Facebook. Nu mi se pare nimic în neregulă, sunt un om normal, nu sunt un cretin, nu sunt un idiot, eu îmi cunosc rolul și locul în societate, nu promovez intoleranța, discriminarea sau alte chestiuni care aduc atingere demnității umane prin contul meu de Facebook. Nu văd de ce pe altcineva l-ar deranja lucruri care apar pe contul meu privat. Este contul meu, dar pe contul meu nu postez idioțenii, care într-adevăr le pot vedea și oameni care mă cunosc. Eu, în general, sunt un exemplu pozitiv în societate și îmi cunosc locul”, a afirmat Adrian Petruț pentru Mediafax.

În urmă postărilor făcute, directorul Liceului Tehnologic din Jimbolia a fost chemat la sediul Inspectoratului Școlar Timiș pentru a da explicații, iar la finalul discuțiilor, Adrian Petruț și-a dat demisia din funcția de conducere.

“S-a purtat un dialog, o discuție cu domnul director, la sediul ISJ Timiș. A înțeles că noi, cei care ocupăm funcții de conducere, suntem persoane publice, și-a asumat acele distribuiri din spațiul public, nu i-au aparținut acele cuvinte, formulări, dar le-a distribuit. Și-a asumat greșeala făcută și și-a dat demisia din funcția de director. A înțeles că trebuie să plece din funcție, având în vedere cele întâmplate. Rămâne în continuare cadru didactic la liceul din Jimbolia”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul școlar al județului Timiș, Aura Danielescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce e de făcut în timpul caniculei

În această perioadă, în care se înregistrează temeperaturi extrem de ridicate, autoritățile roagă timișorenii să acționeze cu prudență, ținând cont de măsurile preventive recomandate...

Decernarea premiilor Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE, în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș desfășoară marți, 16 iulie 2024, la ora 11:00, în Galeria POD, ceremonia de decernare a premiilor...

Citește și :