Directorul SC Piețe SA, demis! Dominic Fritz: ”Un pas spre normalitate”

161

Directorul SC Piețe SA Timișoara a fost demis. Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, care i-a mai cerut acestuia demisia, lucru refuzat de Ionuț Nasleu. Decizia a fost luată însă de Consiliul de Administrație al Piețelor care s-a întrunit, marți. Votul pentru demiterea lui Nasleu a fost unanim.

”Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara, a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală. Toți managerii din societătile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă ‘las’ că ne vin subvențiile de la primărie’.

În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate. Iar acesta nu-i lucru ușor. Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață. Azi, un alt pas spre normalitate”, a postat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei i-a cerut demisia directorului de la Piețe chiar anul acesta după incendiul ce a distrus o parte din Piața 700, secția de flori. Nasleu spunea că nu va demisiona când vrea edilul șef pentru că nu

LĂSAȚI UN MESAJ