Direcția de Cultură despre pavajul din centru: ”Sperăm că sunt teste” VIDEO

127

Rețelele de socializare sunt pline de fotografii cu pavajul colorat din centrul Timișoarei. Pe strada Martin Luther, între Palatul Dicasterial și Bastion, au apăut plăci de pavaj albe și albastre.

Reprezentanții Direcției pentru Cultură Timiș spun că Primăria Timișoara avea aviz geneal pentru a pava trotuarele din centru, dar că nu au avizat și plăcile cumpărate de autorități și nici proiectul complet. Aceștia speră că este un test.

”Au un aviz general pentru montare de plăci de pavaj în centru. Dar mai trebuia să prezinte DALI și detaliile de execuție. De jumătate de an le cerem să ne prezinte cum va arăta la final pavajul. S-au apucat să facă pavaje fără să aibă ultimele avize. Oprim lucrările, până când vor veni cu proiectul complet pentru a se putea elibera avizul. Detaliile nu sunt doar culorile. Sunt și racordurile la clădire sau modul în care se gestionează apele pluviale. Deocamdată, din ce am văzut în fotografii, sper că este vorba despre niște teste. În niciun caz cromatica propusă nu se potrivește cu Palatul Dicasterial și a Bastionul, din caza culorilor albastru sau roz”, a declarat pentru Banatul azi, Sorin Predescu, directorul Direcției penru Cultură Timiș.

Edilul șef a transmis , în stilul caracteristic, că reprezentanții Direcției pentru Cultură exagerează și greșesc când spun că pavajul nu e frumos. Primarul a mai spus și că va continua și că aceasta este varianta finală, fără să pară că ia în calcul sfaturile specialiștilor.

”Ce să discut?! Păi ce credeți, că eu stau să mă iau după fiecare dacă trotuarele sunt frumoase sau nu?! Vor apricea timișorenii. Totul este cu piatră special fabricată, rezistentă, pista de bicic e delimitatîm cu cu vopsea ci o piatră de culoare diferită. Este un joc de culori, 3 nuanțe de gri și una albă. Așa vor arăta trotuarele eu cred că timișorenii le vor aprecia”, a declarat Nicolae Robu în videoconferința de marți.

LĂSAȚI UN MESAJ