Din nou pe marginea prăpastiei! ACS Poli trăieşte periculos!

241

ACS Poli începe play-out-ul însă problemele financiare ale clubului de pe Dan Păltinișanu pot compromite din nou munca și eforturile fotbaliștilor. Timișorenii joacă vineri la Botoșani, însă gândurile tuturor se îndreaptă către restanțele de 1,8 milioane de euro.

Clubul de prima ligă trăiește din nou periculos; cu un nou termen limită care îi poate curma viitorul. ACS Poli are de achitat 142.000 de euro până la finalul lunii martie, în caz contrar viitorul va fi sumbru. Gruparea condusă de Sorin Drăgoi ar putea chiar să își închidă activitatea definitiv până la finalul acestui an, un scenariu teribil, ce poate deveni realitate.

În 30 martie se încheie perioada pentru acordarea licenței de către FRF, condiție obligatorie pentru dreptul de a juca în prima ligă și în sezonul viitor. Iar Poli are de achitat până la acea dată datorii urgente de 142.000 de euro, conform șefilor clubului. ”Sunt 100.000 pentru transferul lui Pedro Henrique, către societatea Galicia. Mai avem la Kirchstein 15.000 euro, la Sarmov 14.000 euro. Comisioane de 3.000 de euro pentru venirea lui Rajcomar și 5.000 de euro la Estoril pentru grila de solidaritate în cazul lui Pedro Henroque. Ne revine să plătim 142.000 euro bani pe care nu avem de unde să-i luăm”, explică președintele Sorin Drăgoi.

În cazul neplății Poli e penalizată cu 3 puncte și nu va primi licența, iar din toamnă va juca în Liga 2. Iar pentru un club cu restanțe de 1,8 milioane de euro asta înseamnă închiderea activității. Singura șansă pentru ACS o reprezintă menținerea în Liga I iar cu banii din drepturile TV pe anul 2017 se vor stinge mare parte din aceste datorii.

Clubul se baza pe cei aproximativ 200.000 de euro de la Liga Profesionistă de Fotbal din Cupa Ligii, sumă ce trebuia să acopere aceste datorii urgente. La acest moment nu este nicio garanție că această sumă va fi plătită în timp util de LPF. Oficialii așteaptă un ajutor din partea factorilor economici din județ pentru a trece peste această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ