Din nou în Europa! Rugbiștii fac sâmbătă primul pas către Challenge Cup

67

Rugbiștii timișoreni se aliniează la startul unei competiții europene. La un an distanță de debutul în Challenge Cup, SCM Timișoara Saracens reîncepe bătăliile europene însă în ”grupa mică”, în preliminariile întrecerii. Primul obstacol este Petrarca Padova, sâmbătă, de la ora 15.

Băieții din Ronaț au de trecut peste șase jocuri extrem de importante pentru a ajunge în postura de câștigătoare a preliminariilor și totodată de a obține biletele pentru ediția viitoare a Challenge Cup. Startul preliminariilor a ceea ce mai nou se numește Continental Shield e prevăzut în 14 octombrie.

Primul adversar al bănățenilor este echipa italiană Petrarca Rugby Padova, sâmbătă, ora 15, urmat la o săptămână distanță de duelul din deplasare cu campioana Portugaliei CD Universitario Lisabona. În luna decembrie au loc celelalte două partide din faza grupelor, acasă cu Calvisano Pataro (Italia), respectiv în deplasare cu RC Batumi (Georgia).

Din grupa A a SCM-ului fac parte Rovigo (Italia), Viadana (Italia) și Heidelberg RK (Germania). Sistemul de desfășurare este unul inedit cu meciuri contra echipelor din grupa B, iar la final punctajul maxim nefiind un garant al calificării în play-off.

”Obiectivul nostru este acela de a câștiga fiecare joc și de a ajunge din nou în grupele Challenge Cup. Este important fiecare punct pentru a fi siguri că ne vom clasa pe primele două locuri ale grupei”, spune căpitanul Valentin Popârlan.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în play-offul programat pe sistem tur-retur, iar învingătoarele se duelează într-un baraj decisiv ce stabilește premianta Continental Shield. Așadar 6 pași pe care Timișoara trebuie să îi facă fără greșeală pentru a fi sigură de revenirea în Challenge Cup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ