9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Din nou, aglomeraţie la frontiera de vest: „Înaintăm cu 0 km/h”. Autorităţile susţin însă că au făcut totul – FOTO

„Coadă mare, cam doi kilometri, urâtă treabă!” sau „Înaintăm cu 0 km/h” În aceşti termeni descriu situaţia cei care au vrut să treacă frontiera de vest sâmbătă seara. Un nou episod din serialul serialul „aglomeraţie în vămi” rulează în acest weekend.

Imaginile postate, în cursul nopţii, pe https://www.facebook.com/pages/Vama-Nadlac-Arad/ sunt grăitoare pentru cât s-a stat la coadă. În ultimele ore au venit însă veşti mai bune. Unde? Tot pe reţeaua de socializare: „Nu a fost coadă, decât foarte puţin, am stat 15 minute”.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, declara că „o altă misiune importantă a Ministerului Afacerilor Interne, în această săptămână a reprezentat-o asigurarea unui trafic fluent prin punctele de frontieră din vestul țării pentru cetățenii români care au sărbătorit Crăciunul și Revelionul în țară și apoi s-au reîntors în statele europene”. Tot ea preciza că, în urma măsurilor dispuse de utilizare la capacitate maximă a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, de mărire a numărului de polițiști de frontieră și de informare suplimentară a cetățenilor, media timpilor de așteptare la frontieră a depășit rareori 20 de minute!

Şi acum câteva zile, Poliţia de Frontieră preciza că cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de ieşire din România însă, în urma unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră s-a încadrat în „valorile normale”.

Poliţia de Frontieră a lansat, recent, aplicatia on-line „Media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international”,” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, unde se pot vizualiza punctele de trecere ale frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare, în culori diferite. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistreaza valori de trafic scăzute, susţine instituţia. Interesant lucru, duminică dimineaţa, pe toată frontiera de vest, cu Ungaria, timpul de aşteptare era, de la Cenad la Petea, de… 10 minute. Peste tot! Aplicaţia este, în aceste condiţii, de „mare ajutor” pentru cei care vor să configureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Pentru „proasta organizare” și „dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice”, Federația asociațiilor de români din Europa – FADERE a cerut la finele anului trecut, când a fost haos şi nebunie în punctele de frontieră, demisia lui Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

„Suntem indignați de sutele de telefoane și mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiți cu brațele deschise de România, sunt ținuți la granițe și sunt tratați încă odată cu dispreț. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav data situația ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea șpagă pentru a putea intra în țară”, spunea atunci Daniel Tecu, președintele FADERE.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :