Dimineață de coșmar (to be continued…) în Caraş Severin şi Timiş: 36 de percheziţii în 11 localităţi…

793

Poliţiştii de frontieră au declanşat în această dimineaţă o acţiune specifică, pentru depistarea mai multor persoane care sunt implicate în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

În data de 25 februarie, începând cu ora 06:00, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş- Severin, Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, efectuează un număr de 36 de percheziţii domiciliare în 11 localităţi de pe raza judeţelor Caraş- Severin şi Timiş, la persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.
Sunt vizate persoane implicate în contrabanda cu ţigări şi alcool, dar şi două societăţi comerciale.

ACTUALIZARE

35 de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, în urma percheziţiilor fiind confiscate ţigări, tutun, alcool, precum şi diverse sume de bani.
Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală, intitulat „La Familia 2” aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile.
În urma percheziţiilor au fost depistate 754 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Fast şi Marble, 500 de grame de tutun, 31 litri de alcool de provenienţă Republica Serbia, şi diferite sume de bani (39.900 de lei şi 14.450 de euro). Totodată au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor suspecte asupra cărora urmează a se dispune măsura sechestrului asigurator.
Din cercetările efectuate, a rezultat că persoanele implicate sunt furnizori şi clienţi ai aceleiaşi familii din Oraviţa, care comercializează aproximativ 500 de pachete de ţigări de contrabandă pe zi, uneori tranzacţiile ilicite ajungând la o valoare de 30.000 de lei.
La finalizarea percheziţiilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa a dispus începerea urmăririi penale faţă de 35 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, pentru o parte dintre aceştia urmând a se dispune măsuri preventive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ