Dialogul surzilor din Parlamentul European

325

Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră în care există un „dialog al surzilor”, acuză Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, denunţând tendinţele populiste ale guvernelor statelor membre.

„Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră plină de surzi care îşi urlă în urechi. Dialogul a devenit ineficient. Guvernele statelor membre vorbesc pentru publicul naţional”, a declarat Martin Schulz într-un discurs rostit la Universitatea pentru Străini din Siena.

„Multe partide din statele membre folosesc Uniunea Europeană ca ţap ispăşitor pentru toate problemele; nu este un fenomen nou, dar nu a mai fost niciodată de a asemenea amploare”, a spus Martin Schulz, conform RAI News.

Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de probleme importante, precum criza imigraţiei, situaţia din zona euro, referendumul organizat în Marea Britanie privind apartenenţa la Blocul comunitar şi terorismul.

„În privinţa combaterii terorismului, soluţia Uniunii Europene nu poate fi şi nu trebuie să fie o copie a celei din Statele Unite”, a subliniat preşedintele PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.