Devine Lege ! Vaccinarea copiilor va fi obligatorie ! Ce pățesc mamele care vor refuza să se supună legii !

589

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Guvernul lucrează la proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor, acest proiect fiind aproape de forma finală.

„Prim-ministrul ne-a adus la cunoştinţă că Guvernul lucrează la legea privind vaccinarea obligatorie a copiilor şi eu, personal, am luat atitudine publică în favoarea obligativităţii vaccinării, având în vedere că experienţa de multe decenii arată că nivelul de mortalitate sau îmbolnăvire la copii a scăzut o dată cu introducerea pe scară largă a vaccinurilor. Sigur că acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu un aviz al medicului pentru că există cazuri de copii care nu pot să fie vaccinaţi pentru că au anumite alergii sau impedimente de ordin medical, dar pentru majoritatea covârşitoare a copiilor vaccinarea este extrem de utilă şi trebuie făcută, aşa cum se întâmplă de altfel în toate ţările UE”, a spus Tăriceanu la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, scrie Agerpres.

El a adăugat că în acest moment proiectul de lege se află „într-o formă apropiată de cea finală”.

Potrivit noului act normativ, acesta prevede inclusiv sancțiuni de natură penală pentru părinții care vor refuza, în continuare, să-și vaccineze copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ