„Detectivii apei” din Timișoara, campioni naționali

40

Echipa de detecții pierderi a societății Aquatim a obținut locul I la concursul național de detecție a pierderilor de apă „Vasile Ciomoș”, ce a avut loc recent la Călărași. Echipa Aquatim, formată din „detectivii apei” Alin Anchidin, Dan Blaga, Ioan Kiss și Daniel Parvan, a concurat cu alte 24 de echipe din țară la această competiție, organizată de Asociația Română a Apei și foarte populară în rândul companiilor de profil.

Premiul I este adjudecat pentru a doua oară de compania timișeană de apă, câștigătoare și a primei ediții a concursului, în anul 2008. Concursul a constat în patru probe practice, a câte 30 minute fiecare, de localizare a pierderilor de apă din rețelele publice de distribuție, probe desfășurate pe teren, în condiții reale de lucru. Concurenții au avut de identificat între unul și trei defecte de conductă pe fiecare tronson de rețea prezentat în competiție. Pe locul II și III s-au clasat echipele Companiei de apă Arad, respectiv ale Companiei de utilități publice Dunărea Brăila.

Premiile acordate de organizatori și sponsori au constat în aparatură de specialitate pentru detecția pierderilor de apă.

Competiția națională de detecție a pierderilor de apă se adresează practicienilor, celor care își testează zilnic abilitățile și cunoștințele în bătalia cu defectele ascunse ale rețelelor de apă. Concursul este o oportunitate de transfer de bune practici și schimb de experiență pentru toți participanții, probele practice fiind urmate, de regulă, de sesiuni de dezbateri și seminarii în care sunt prezentate noutățile tehnice din domeniu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ